Σοκολατένια απόλαυση που λιώνει στο στόμα
Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν 1 κ. σ.
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο, συν 1 κ. σ.
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο και τη βανίλια και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για να λαδώσετε ένα ταψί.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας κακάο για να πασπαλίσετε κάθε πλευρά του ταψιού.
Βήμα 6
Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Βήμα 7
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να προσθέσετε κουταλιές φυστικοβούτυρο πάνω από το μείγμα και με ένα μαχαίρι κάντε διάφορα σχήματα στο φυστικοβούτυρο.
Βήμα 8
Ψήστε για 25- 30 λεπτά, μέχρι το κέντρο να μην κουνιέται πια όταν κουνάτε το ταψί.
Βήμα 9
Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε.