Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η «χρυσοδάκτυλη» γυναίκα με τα μαύρα που άρπαζε χρυσές αλυσίδες από ηλικιωμένους - Έχει 20 κλοπές στο «ιστορικό» της


Η «χρυσοδάκτυλη» γυναίκα με τα μαύρα που άρπαζε χρυσές αλυσίδες από ηλικιωμένους - Έχει 20 κλοπές στο «ιστορικό» της Η δράση του ζευγαριού με τα... μαγικά χέρια που «χτένιζε», με ένα ασημί Nissan, τους δρόμους και τα στενά... 

 
των Νοτίων Προαστίων, που έβαζε στο μάτι ηλικιωμένους με χρυσές αλυσίδες και τους ξάφριζε με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, αποτυπώνεται στη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. Η 30χρονη μελαχρινή γυναίκα με τον 53χρονο σύντροφο της που έπεσαν στα δίχτυα των αστυνομικών της Ασφάλειας, φέρεται να έχουν διαπράξει απο τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι και τις 19 Μαΐου του 2023 τουλάχιστον 20 αρπαγές κοσμημάτων απο τον λαιμό των θυμάτων τους, όταν και συνελήφθησαν μετά απο ληστεία σε βάρος μιας 69χρονης στην Ηλιούπολη, ενώ εξετάζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η συμμετοχή τους και σε άλλες ενέργειες.

Το τελευταίο χτύπημα

Η τελευταία επίθεση -ουσιαστικά σήμανε και το τέλος της δράσης των «χρυσοδάκτυλων ποντικών του δρόμου» και ληστών- σημειώθηκε 10 λεπτά πριν τις 10 το πρωί της 19ης Μαΐου στην περιοχή της Ηλιούπολης. Σύμφωνα με την δικογραφία, η 30χρονη μελαχρινή γυναίκα με τα μαύρα ρούχα, αφού αποβιβάστηκε από το ασήμι Nissan που κινείτο με αργή ταχύτητα στην οδό Χίου, πλησίασε την 69χρονη και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δικογραφία: «Με το πρόσχημα ότι την γνωρίζει την έπιασε από το λαιμό και ασκώντας της σωματική βία της αφαίρεσε από το λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα. Η παθούσα κάλεσε βοήθεια και ένας περαστικός επιβαίνων σε μηχανάκι σταμάτησε, ακινητοποίησε την κατηγορούμενη, ενώ ταυτόχρονα της έπεσε και η αλυσίδα που είχε αφαιρέσει προηγουμένως, η οποία και στη συνέχεια επανήλθε στην κατοχή της παθούσας». Ένας 60χρονος αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας, είπε στους αστυνομικούς τους οποίους ο ίδιος κάλεσε ότι το όχημα που αποβίβασε την γυναίκα ληστή, μόλις είδε ότι η κατάσταση είχε στραβώσει ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον 20 αρπάγες χρυσαφικών από το λαιμό ανυποψίαστων θυμάτων.

«Με ρώτησε τι κάνω και μετά με άρπαξε απο τον λαιμό»

Η κατάθεση της 69χρονης που έπεσε θύμα της «γυναίκας με τα μαύρα» αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την αγριότητα με την οποία ενήργησε η 30χρονη: «Στις 19 Μαΐου και ώρα 09:50 βρισκόμουν επί της οδού Χίου όταν με προσέγγισε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι και η άγνωστη γυναίκα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και με ρώτησε τι κάνω. Εγώ δεν της απάντησα, γιατι δεν την γνώριζα, και τότε αυτή με έπιασε από το λαιμό ασκώντας μου βία και τράβηξε μια χρυσή αλυσίδα που φορούσα. Εγώ αμέσως φώναξα βοήθεια και τότε ένας περαστικός με μηχανή σταμάτησε και την ακινητοποίησε και της έπεσε και η αλυσίδα που μου πήρε. Ο άγνωστος άνδρας που ήταν μαζί της, ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια περαστικοί φώναξαν την Αστυνομια και τη συνέλαβαν».

Την ρώτησε «τι κάνεις» και την αγκάλιασε δύο φορές

Αποκαλυπτική είναι και η κατάθεση που εδωσε μια αυτόπτης μάρτυρας η οποία από το μπαλκόνι της είδε όλο το σκηνικό του τρόμου και μάλιστα έδωσε και περιγραφή του ασημί Nissan στην Αστυνομία μαζί με την με τις πινακίδες, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα ο σύντροφός της γυναίκας με τα μαύρα να εντοπιστεί και να συλληφθεί: «Βρισκόμουν στο μπαλκόνι της οικίας μου όταν είδα μια ηλικιωμένη κυρία να κατεβαίνει το δρόμο όταν στη συμβολή των οδών Χίου και Τάμπα την προσέγγισε μια άλλη γυναίκα νεαρή την ρώτησε «τι κάνεις» και την αγκάλιασε. Η ηλικιωμένη κυρία σάστισε προφανώς γιατί δεν την γνώριζε και τότε η νεαρή γυναίκα την ξαναγκαλιάζει και τότε άκουσα την ηλικιωμένη να φωνάζει βοήθεια ότι την κλέψανε. Τότε είδα έναν κύριο με μηχανή που βρισκόταν στη γωνία και του φώναξα να σταματήσει γιατί κάτι μάλλον έγινε και παράλληλα βλέπω και το αυτοκίνητο να προσεγγίζει το σημείο και να σταματάει. Ο γείτονας με τη μηχανή ακινητοποιήσε την νεαρή γυναίκα και φώναξε και στον οδηγό του αυτοκίνητου να σταματήσει και σε μένα να φωνάξω την Αστυνομία. Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε».

«Πώς μου ξάφρισε τον σταυρο απο τον λαιμό…»

Με παρόμοιο modus operandi, η χρυσοδάκτυλη ποντικός άρπαξε από 63χρονο στην περιοχή της Γλυφάδας το χρυσό σταυρό που φορούσε στο λαιμό του: «Στις 12 περίπου ώρα 12ης Μαρτίου 2023, ενώ στεκόμουν στον πεζόδρομο που βρίσκεται δίπλα στην οικία μου με πλησιάζει μια άγνωστη γυναίκα, κανονικής σωματικής διάπλασης με ύψος περίπου 1,60 με μαύρα μαλλιά που φορούσε μαύρο κολάν με μαύρη μπλούζα και μαύρα γυαλιά ηλίου και μόλις έφτασε σχεδόν δίπλα μου, με αγκαλιάζει και αρχίζει να με ρωτάει, μιλώντας καθαρά ελληνικα, τι κάνω. Εγώ αντέδρασα και την ρώτησα τι κάνει και ποια είναι και τότε αυτή μου απάντησε λέγοντας μου ότι έμενε παλιά στη γειτονιά. Εγώ επειδή ξαφνιάστηκα την ρώτησα να μου πει το όνομά μου και αυτή μου απάντησε το όνομα «Χρήστος». Τότε, μετά είπε τη φράση «λάθος-λάθος» και έφυγε μέσω της οδού Ηπείρου προς άγνωστη κατεύθυνση. Στη συνέχεια, κινήθηκα προς το σημείο που η κοπέλα έφυγε όμως δεν κατάφερα να την εντοπίσω. Όταν μετά από λίγη ώρα ήρθε ένας φίλος μου και του περιέγραψα τι είχε συμβεί, ψάχνοντας τις τσέπες του μπουφάν και το παντελόνι που φορούσα διαπίστωσα ότι δεν είχε αφαιρεθεί κάτι. Ψάχνοντας τον σταυρό και την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό αυτός είχε αφαιρεθεί. Ο σταυρός ήταν χρυσός και δεν μπορώ να προσδιορίσω την αξία του».

«Με αγκάλιασε με βιαστικές κινήσεις και με ρωτούσε τι κάνω…»

Άλλο ένα θύμα του διδύμου των «χρυσοδάκτυλων ποντικών του δρόμου», μια 83χρονη από τη Γλυφάδα, περιέγραψε τους αστυνομικούς τα εξής: «Στις 14:00 περίπου ώρα 19ης Φεβρουαρίου 2023, αφού πραγματοποίησα ανάληψη χρημάτων από ATM της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Θεομήτορος στην περιοχή του Αλίμου, με πλησίασε μια άγνωστη γυναίκα και με βιαστικές κινήσεις με αγκάλιασε προτού εγώ προλάβω να αντιδράσω. Κατά τη διάρκεια του εναγκαλισμού μιλούσε συνέχεια και με ρωτούσε τι κάνω. Μετά από ελάχιστο χρόνο, η γυναίκα με χαιρέτησε και έφυγε πεζή μέσω της οδού Θεομήτορος προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από διάστημα περίπου πέντε λεπτών, διαπίστωσα ότι μου έχει αφαιρεθεί μια χρυσή αλυσίδα λαιμού αξίας περίπου 300€. Η γυναίκα έχει την εξής περιγραφή: μετρίου αναστήματος, μελαχρινό χρώμα δέρματος, κανονικής σωματικής διάπλασης και μιλούσε καθαρά ελληνικά».

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος της συλληφθείσας, κ. Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, τονίζει στο protothema.gr πως: «Η εντολέας μου αρνήθηκε τις πράξεις που της αποδόθηκαν σχετικά με τις κλοπές, παρ' όλα αυτά απέδωσε την αξία των φερόμενων ως κλοπιμαίων στους παθόντες, καθώς επίσης και κάτι παραπάνω για την κάλυψη της ηθικής τους βλάβης. Σχετικά με την πράξη της ληστείας ζητήθηκε από μέρους της η μεταβολή της ληστείας σε αυτή της κλοπής, καθ' ότι δεν αποδείχθηκε καμία ενέργεια απειλής ή σωματικής βλάβης προς το πρόσωπο της παθούσας αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αυτοπρόσωπης παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της».