Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Αυτόματη απόδοση ΑΦΜ σε ανήλικους: Διευκόλυνση ή «ελληνοποιήσεις από την πίσω πόρτα»;


 Το Επιτελικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά στην διαδικασία αυτόματης απόδωσης ΑΦΜ στα ανήλικα άγαμα τέκνα από 12 ετών. Από... 

 
την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα υποβάλουν δηλώσεις όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους ή θα το συμπληρώσουν στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η εκτίμηση είναι ότι περίπου 350.000 ανήλικοι θα λάβουν ΑΦΜ. Οι γονείς θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τον ΑΦΜ των παιδιών τους.
 
Σύμφωνα με τις αιτιάσεις της κυβέρνησης αυτό θα βοηθήσει τους γονείς στην παροχή βοηθημάτων και ελαφρύνσεων και σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετησίως κατατίθενται 80.000 αιτήσεις για χορήγηση ΑΦΜ σε ανήλικους. 
 
Τα ερωτήματα είναι πολλά: τι πραγματικά εξυπηρετεί αυτή η κίνηση; 
 
Η “ευπαθής” ομάδα που δηλώνει παιδιά κατά βούληση και σαρώνει τα επιδόματα θα ελεγχθεί για την αλήθεια των στοιχείων και τα ακριβή εισοδήματα; Το κυριότερο είναι η πεποίθηση ότι αυτή η κίνηση στοχεύει στην νομιμοποίηση των παρανόμων μεταναστών μέσω των παιδιών τους, τα οποία φυσικά θα επιδοτεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Αλλάζουν το δικαίωμα του αίματος, που ισχύει, με το Αγγλοσαξονικό δικαίωμα του εδάφους.
 
elkosmos.gr