Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Επίσκεψη Ερντογάν: Μόνος κερδισμένος η Τουρκία


 Έγινε και η επίσκεψη Ερντογάν στην χώρα μας, έγινε η, κλειστή συζήτηση, έγιναν και οι δηλώσεις και τι αποκομίσαμε; Μία από τα ίδια. Στις δηλώσεις του... 

 
ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την Συνθήκη της Λωζάνης και τα θερμά λόγια Βενιζέλου- Ινονού, πριν από 100 χρόνια. Μίλησε για την προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών που ξεκίνησε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον πατέρα του, που βραβεύτηκε με το βραβείο Ιπεκτσί. 
 
Με την σειρά του ο Τούρκος πρόεδρος, πέραν των δηλώσεων περί φιλίας και γειτονίας, έκαναν και οι δύο, αναφέρθηκε στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σαν τουρκική, αναγκάζοντας τον Μητσοτάκη να απαντήσει. 
 
Ποιο το όφελος από την επίσκεψη; Κανένα για εμάς, μόνη ωφελημένη είναι η Τουρκία, η Τουρκία που θέλει να πάρει τα 4 δισεκατομμύρια από την Ευρώπη για το “μεταναστευτικό”. Η Τουρκία που θέλει να δείξει κάποιο “καλό πρόσωπο” στις ΗΠΑ που δεν θέλουν να σπάσει ο άξονας του ΝΑΤΟ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. 
 
Είμαστε η μόνη χώρα που μπορεί να θεωρηθεί γέφυρα της Τουρκίας με Ευρώπη και ΗΠΑ και όμως φερόμαστε σσν να είμαστε υποτελής της. 
 
Το “καλό” με την Τουρκία είναι ότι προαναγγέλλει αυτά που θέλει, άλλωστε στην συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι πρέπει να πάμε στην Χάγη για όλα. Το κακό, πολύ κακό, με εμάς είναι πως πιστεύουμε ότι αυτά τα κάνει για εσωτερική κατανάλωση. 
 
Η Τουρκία είναι απομονωμένη σπό τον Δυτικό Κόσμο και εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε την εικόνα της.
 
elkosmos.gr