Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάσχα: Tips για οικονομικό πασχαλινό τραπέζι – Συμβουλές από σεφ


Ο executive chef, καθηγητής μαγειρικής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων...  

 
Βορείου Ελλάδας, Μανώλης Στράτος, δίνει συμβουλές και μικρά tips σε ψήστες και μαγείρισσες ώστε να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές τους ικανότητες και παράλληλα να κρατήσουν το κοστολόγιο σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κ. Στράτος εξηγεί εύκολους και οικονομικούς τρόπους, ώστε τα απλά υλικά να μετατραπούν σε γκουρμέ πασχαλινά πιάτα.

«Το πρώτο και βασικό που πρέπει να έχει το πασχαλινό τραπέζι είναι η αγάπη. Αυτό που δίδασκε και ο γέροντας Επιφάνιος (ο πιο γνωστός μάγειρας του Αγίου Όρους). Να βάζουμε αγάπη όταν μαγειρεύουμε και αγάπη γι αυτούς που μαγειρεύουμε», τονίζει αρχικά.

Ο σεφ προτείνει σε όσους θα περάσουν την Ανάσταση στην επαρχία να έχουν στο τραπέζι τους λαχανικά και μυρωδικά που μπορούν να μαζευτούν από την ελληνική ύπαιθρο, όπως για παράδειγμα: αγριόσκορδα, αγριοσπάνακα, σέσκουλα και άγρια πράσινα σπαράγγια που είναι η εποχή τους και αποτελούν -όπως λέει- εξαιρετικό μεζέ αφού μπορούν να γίνουν ομελέτα ή να αχνιστούν και να σερβιριστούν με λάδι και ξύδι.

Για όλα τα κρέατα που είτε θα μπουν στα κάρβουνα, σε σούβλα ή στο φούρνο η μαρινάδα,...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr