Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Στη Βουλή η δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Επιστολή «καταπέλτης» της Μαρίας Καρυστιανού


Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών, ύστερα από σχετική μήνυση των συγγενών των θυμάτων που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο... 


 

Άρειος Πάγος επέδωσε τη μήνυση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια αυτή έφτασε στη Βουλή.

Η μήνυση στρέφεται εις βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, της τότε υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη και του υφ. Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Εφόσον τα κόμματα το δεχτούν, θα κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εάν ψηφιστεί από 151 βουλευτές, τότε θα συσταθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της δισκογραφίας, δεν αναφέρονται αδικήματα ανά κάθε πολιτικό πρόσωπο αλλά απευθύνεται κατά παντός υπευθύνου για την αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας.


Επιστολή «καταπέλτης» της Μαρίας Καρυστιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη


Την ίδια στιγμή, ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 19χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη.

Η κα Καρυστιανού ζητά απαντήσεις για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο σημείο όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες, τις αμέσως επόμενες ώρες από το δυστύχημα. Το δεύτερο ερώτημα στο οποίο καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αφορά τα πρόσωπα, οι ευθύνες των οποίων έγινε προσπάθεια να καλυφθούν μετά την αλλοίωση του σημείου της τραγωδίας.

Η Μαρία Καρυστιανού, που ζητεί από τον πρωθυπουργό, εάν δεν απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, να παραιτηθεί και να θέσει τον εαυτό του ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, καλεί και την πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί με ουσιαστικό, όπως λέει, τρόπο.