Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ – Καθαρά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Από το 12% έπεσε στο 6% ο Βελόπουλος


Δυναμική παρουσία από Αφροδίτη Λατινοπούλου και Ανδρέα Λοβέρδο: Συγκεντρώνουν σχεδόν 5% και οι δύο
 
Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών.

Το πιο σημαντικό εύρημα είναι η κατάρρευση των ποσοστών της... 

 
Ελληνικής Λύσης του Κ.Βελόπουλου που από 12% τον περασμένο μήνα έχει πέσει στο 6% και η δυναμική εμφάνιση της Α.Λατινοπούλου με την Φωνή Λογικής και του Ανδρέα Λοβέρδου με τους Δημοκράτες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων, λίγο πριν τις ευρωεκλογές, καθορίζονται ως εξής:

ΝΔ: 26,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 12,8%
ΠΑΣΟΚ: 9,9%
ΚΚΕ: 6,4%
Ελληνική Λύση: 6%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
Κόμμα Νίκη: 3%
Νέα Αριστερά: 2,5%

Στην εκτίμηση ψήφου η Νίκη λαμβάνει 3,8% και η Φωνή Λογικής 2,4% και βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο στην Ευρωβουλή, ενώ καλά πάει και ο Ανδρέας Λοβέρδος που κερδίζει 2,3% «κόβοντας» ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ του Ν.Ανδρουλάκη που «δεν τραβάει»

Νίκη: 3,8%
Φωνή Λογικής (Α.Λατινοπούλου): 2,4%
Δημοκράτες (Α.Λοβέρδος): 2,3%

Στο μεταξύ, η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, σε συντριπτικό ποσοστό 40%. Ακολουθεί η οικονομία, η ανεργία, η κρίση των θεσμών και η εξωτερική πολιτική.

Αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αξιολογώντας τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην έρευνα θετική άποψη φέρεται να έχει το 34% για τον πρωθυπουργό και 19% της αντιπολίτευσης.

Ούτε θετική, ούτε αρνητική έχει το 6% και για τους δύο, ενώ αρνητική άποψη φαίνεται να έχουν το 59% για τον πρωθυπουργό και 72% για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη δυσαρέσκειά τους, όμως, εκφράζουν στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στη δημοσκόπηση ως προς την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 61% εκτιμά ότι η χώρα μας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ στη σωστή εκτιμά που κινείται μόλις το 33%.

Τι άποψη έχετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ποσοστό 49%, ουδέτερη του 6% και αρνητική ποσοστό 43%.