Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Το πραγματικό νόημα της υγιεινής διατροφής


Η ηθοποιός, Bάσω Λασκαράκη και η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την υγιεινή διατροφή.

Η... 

 
σημερινή εκπομπή αναλύει την υγιεινή διατροφή, που αποτελεί «διαβατήριο» για μία πιο ποιοτική και με λιγότερες ασθένειες ζωή.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη, η οποία περιγράφει τους λόγους που την οδήγησαν στην επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

«Μετά τα 30 ξεκίνησα να προσέχω τη διατροφή μου και να αγχώνομαι. Η κάθοδος από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με βρήκε να τρώω πολύ ακατάστατα. Κάποια στιγμή έφθασε ο κόμπος στο χτένι, είχα πάρει κιλά. Τότε άρχισα να προσέχω πολύ αυστηρά κάνοντας παράλληλα και γυμναστική. Ευτυχώς εκεί πάνω με πέτυχε και η εγκυμοσύνη και με βρήκε σε πολύ εντατικό ρυθμό γυμναστικής και καλής διατροφής, κι έτσι πέρασα πολύ ευχάριστα και την περίοδο της εγκυμοσύνης» είπε η ηθοποιός στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος έδωσε το πλαίσιο αυτό που περιγράφεται ως υγιεινή διατροφή: η κατανάλωση 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα, το νερό και η αποφυγή του junk food.

«Όλα επιτρέπονται σε σωστές ποσότητες», διευκρίνισε η ειδικός.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της υγιεινή διατροφής είναι ο άνθρωπος να είναι καλά, πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, σε συνδυασμό πάντα με σωματική άσκηση.

Η κα Ζιώγου ανέφερε ότι καλό είναι οι ανθυγιεινές τροφές να μην υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι, ώστε να μην υιοθετούνται ως συνήθεια.

Η σχέση μεταξύ ποσότητας και η ποιότητας στην υγιεινή διατροφή είναι σημαντικός συνδυασμός και των δύο για να είμαστε υγιείς.

Οι μικρές αλλαγές στον τρόπο διατροφής είναι ικανές να επιφέρουν οφέλη στην υγεία, επεσήμανε η κα Ζιώγου. Συμπληρωματικά, σε μία υγιεινή διατροφή καθοριστικό ρόλο έχουν και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα.

Σε περίπτωση που κάποιος θα επιλέξει να καταναλώσει φαγητό απ’ έξω η πρόταση της διαιτολόγου είναι να επιλέξει τα ψητά ως μία πιο υγιεινή επιλογή.

πηγή: MEGA TV