Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Αγρότες και Αριστερά, μια ιστορία που κρατάει από τον λιμό του πατερούλη Στάλιν


Πραγματοποιήθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας στην Καλαμάτα με βασικό του θέμα την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που τόσες αντιδράσεις προκάλεσε στους αγρότες όλης της Ευρώπης. 

Επίτιμος ομιλητής ήταν... 


 

ο Αντώνης Σαμαράς και κύριος ομιλητής, εισηγητής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. 

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση, και καλά έκανε, μίλησε για “γαϊτανάκι” παγκόσμιων κρίσεων που επιδεινώνουν το πρόβλημά. 

Συνεχίζοντας έκανε την διαπίστωση πως βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα το επάγγελμα του αγρότη καθίσταται επισφαλές και επίσης ότι κοστίζει πολύ στους προϋπολογισμούς. Δηλαδή τι προτείνει; μήπως να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις και οι επιδοτήσεις των αγροτών, σε Ελλάδα και Ευρώπη; Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές. 

Όσοι περίμεναν να ακούσουν προτάσεις ανακούφισης των αγροτών, επειδή, μόνο και μόνο κάποιοι είναι Αριστεροί, μάλλον δεν γνωρίζουν την Ιστορία της Αριστεράς, κομμουνιστικής ή οτιδήποτε άλλο. 

Ας ανατρέξουν στην Ιστορία του Ουκρανικού Λιμού. Ενός λιμού που δημιούργησε ο Στάλιν στην Ουκρανία, οδηγώντας σε θάνατο 3.000.000 ανθρώπους ανεπιθύμητους για το καθεστώς του. 

Τους εξώθησε στην ακραία πείνα με την δημιουργία Κολχόζ και με την κολεκτιβοποίηση, γιατί έπρεπε να δημιουργηθούν εργάτες, μπολσεβίκοι γιατί οι αγρότες από την φύση τους είναι “δεμένοι” με την γη τους και δεν συμμερίζονται τις αυταπάτες του Κομμουνισμού. 

Άλλωστε το έχουν παραδεχθεί: όσο χειρότερα πηγαίνουν τα πράγματα, τόσο το καλύτερο για αυτούς. Οι αγρότες συνθλίβονται ανάμεσά στις συμπληγάδες των Φιλελεύθερων και των Αριστερών.
 

elkosmos.gr