Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΧΑΤΙΤΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Αγαπητές μου συντρόφισσες, Αγαπητοί μου σύντροφοι ,

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την κάθε μια και τον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά για τον υποδειγματικό αγώνα που δώσατε.
Για...  


 

το θάρρος, την αυταπάρνηση και κυρίως για το ήθος και την αξιοπρέπεια. Όπως αρμόζει στην Αριστερά.

Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν ήταν αυτό που ελπίζαμε. Αυτό που επιδιώκαμε. Όμως ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το ταξίδι θα είναι μια περιπέτεια, πολυκύμαντη, πρωτόγνωρη και δύσκολη. Και εσείς που ξεκινήσαμε μαζί και εσείς που συναντηθήκαμε στην πορεία.

Η ίδρυση της Νέας Αριστεράς δεν έγινε στην βάση δημοσκοπικών ευρημάτων, δεν ήταν ο εύκολος δρόμος, ήταν όμως επιβεβλημένος από τις αρχές, τις αξίες και την ανάγκη να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια της Αριστεράς απέναντι στον ευτελισμό και την αντιπολιτική. Ήταν και παραμένει μια ιστορική ανάγκη. Για να συνεχίσει να υπάρχει Αριστερά. Με βάση αυτές τις αρχές πορευτήκαμε αυτούς τους λίγους μήνες.

Όλες και όλοι εσείς κάνατε πράξη έναν άθλο. Κάτι καθόλου αυτονόητο. Μέσα σε έξι μήνες, στις πιο δυσχερείς συνθήκες, με προσωπικό κόστος, απέναντι σε συκοφαντίες και fake news, ρίξατε το σπόρο της Νέας Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι οι ρίζες θα απλώσουν. Έτσι συμβαίνει πάντα στην Αριστερά. Ακόμα και στο πιο άνυδρο έδαφος.

Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας προσπάθησα να φέρω σε πέρας τη μεγάλη ευθύνη που μου ανατέθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δούλεψα μαζί με τους βουλευτές, τις βουλεύτριες, τα στελέχη και τα μέλη της Νέας Αριστεράς νυχθημερόν για την κοινή μας υπόθεση. Για να φτιάξουμε το νέο, ευρύχωρο και ανοιχτό σπίτι της Αριστεράς.

Χάθηκε μια μάχη. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Ακόμα περισσότερο τώρα που γύρω μας σε Ελλάδα και Ευρώπη απλώνεται το σκοτάδι της ακροδεξιάς και της αντιπολιτικής. Γιατί πρέπει στις εθνικές εκλογές η Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη, που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα την Κυριακή, να ηττηθεί.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα συζητήσουμε συλλογικά και συγκροτημένα. Σε όλες τις οργανώσεις, σε όλη τη χώρα. Το κάθε μέλος, ο κάθε ένας φίλος και η κάθε μία φίλη της Νέας Αριστεράς, θα πάρει το λόγο. Με συντροφικότητα και ειλικρίνεια.

Για ακόμα μια φορά, σας ευχαριστώ για τον συγκινητικό αγώνα που δώσατε. Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα αρχίζουν.

Συντροφικά, Αλέξης Χαρίτσης