Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, συναυλία- αφιέρωμα στο Σπύρο Ντάβανο

 
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αείμνηστου Σπύρου Νταβανου δημάρχου Λιτοχώρου, ο οποίος συγκέντρωσε και κατέγραψε την μουσική παράδοση του Λιτοχώρου.

Η...  

 
χορωδία ΑΝΑΣΑ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση της κ. Μαρίκας Φωτοπούλου θα παρουσιάσει σε πέντε ενότητες την διαδρομή της πολιτισμικής δραστηριότητας των Λιτοχωριτων, από την εποχή της Τουρκοκρατίας του διωγμού, του εμφυλίου, του ξενιτεμού, μέχρι και σήμερα.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με αφηγήσεις και σλαιτς σε γιγαντοοθονη αναφερόμενη στην γενικότερη ιστορική διαδρομή του τόπου.

Ο Σπύρος Ντάβανος γεννήθηκε το 1938 και ήταν ένας άνθρωπος που διακρινόταν για την μεγάλη αγάπη του για τον τόπο. Ενδιαφέρθηκε και ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και διετέλεσε δήμαρχος Λιτοχώρου αλλά και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών.

Ασχολήθηκε επίσης με τον πολιτισμό και την παράδοση έχοντας συγγράψει το βιβλίο «Τραγούδια μιας άλλης εποχής στο Λιτόχωρο» για τα παραδοσιακά τραγούδια του Λιτοχώρου.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που παρέμεινε ενεργός πολίτης και ενεργό μέλος της κοινωνίας έως το τέλος της ζωής του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπολίτες του.