Είναι...
γευστικές και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αν προτιμάτε λίγo πιο καυτερή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ένα πικάντικο τυρί στο μείγμα.
Υλικά
2 μεγάλες πιπεριές
200 γραμμάρια κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ρύζι, μαγειρεμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Προθερμάνετε το air fryer στους 180°C.
Κόψτε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους και τις ίνες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε το ρύζι, την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Γεμίστε τις μισές πιπεριές με το μείγμα του κιμά.
Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές στο καλάθι του air fryer.
Μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ψηθεί καλά ο κιμάς.
Σερβίρετε τις πιπεριές ζεστές, προαιρετικά με γιαούρτι ή τυρί φέτα.