Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Έχτισαν σε λάθος οικόπεδο σπίτι αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων και πρέπει να το κατεδαφίσουν

 

Πήγαν στο δικαστήριο και έχασαν
 
Μια κατασκευαστική εταιρεία έχτισε σε λάθος οικόπεδο ένα σπίτι αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων και τώρα καλείται να το κατεδαφίσει, αλλά και να αναλάβει το κόστος των αποζημιώσεων.

Η απίστευτη ιστορία ξεκίνησε...  

 
το 2018, όταν βγήκαν σε δημόσια δημοπρασία οικόπεδα στο Hawaiian Paradise Park στη Χαβάη, με την Annaleine «Anne» Reynolds από την Καλιφόρνια να αγοράζει μια έκταση γης για 22.500 δολάρια, αποτελώντας έναν από τους πολλούς και νέους τότε ιδιοκτήτες. Ταυτόχρονα, η Keaau Development έκλεισε συμβόλαιο με την PJ’s Construction, ώστε η δεύτερη να χτίσει 12 σπίτια σε ορισμένα οικόπεδα της περιοχής που μόλις πουλήθηκαν.

Τότε, οι υπάλληλοι της κατασκευαστικής χρησιμοποίησαν τους τηλεφωνικούς στύλους για να προσανατολιστούν και κατά λάθος μπέρδεψαν την οδό Lot 114 με την Lot 115 που ήταν στην άλλη πλευρά του δρόμου.



Το λάθος δεν έγινε αντιληπτό μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, όταν πουλήθηκε το σπίτι και ο μεσίτης ενημέρωσε την κατασκευαστική για το μπέρδεμα, με την Keaau Development να μηνύει τη Reynolds, δήθεν ότι ευθυνόταν επειδή δεν αντιλήφθηκε τις εργασίες στη γη της.

«Αγόρασα ένα οικόπεδο, με στόχο να χτίσω στο μέλλον ένα σπίτι για να έχω κάπου να μείνω όταν βγω στη σύνταξη», είπε στο Business Insider.

Τελικά, δικαιώθηκε στο δικαστήριο, με την PJ’s Construction να αναλαμβάνει το κόστος κατεδάφισης του σπιτιού, ενώ θα πρέπει να αποζημιώσει τη Reynolds, καθώς λόγω των εργασιών προκλήθηκαν φθορές στο οικόπεδο.