Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Πιπερόπουλος (Καθηγητής) - Καρράς (Δικηγόρος) καφεδάκι μαζί;


Τίποτε δεν ξεφεύγει από τον φακό της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ που κρατά στο χέρι του ο γνωστός και αεικίνητος σε Βαλκάνια και περίχωρα φωτορεπόρτερ Αποστόλης Λέϊνας ιδίως όταν πρόκειται για τον Κατερινιώτη Καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο που μας τιμά σε διεθνή κλίμακα ως ακαδημαϊκός δάσκαλος, ερευνητής και σχολιαστής.

Ο... 

 
Θόδωρος Καρράς γεννήθηκε, μαθήτευσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη (Νομική Σχολή του ΑΠΘ) και ο Γιώργος Πιπερόπουλος τέλειωσε το Β Γυμνάσιο Αρρένων στη Θεσσαλονίκη και λίγες εβδομάδες μετά την αποφοίτησή του το 1960 έφυγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη με υποτροφία.

Με διαφορά ηλικίας μερικών δεκαετιών δεν ήταν παρονομαστής της γνωριμίας τους οι σπουδές.

Ο Δικηγόρος Θόδωρος Καρράς ειδικεύεται σε θέματα Διοικητικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου και Εμπορικού Δικαίου και είναι γνωστός στην Κατερίνη και την Πιερία όπως και στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη. Στην Κατερίνη εγκαταστάθηκε το 2006 όταν παντρεύτηκε την Μαρία Δημηνά, επίσης Δικηγόρο (κόρη του συνταξιούχου Δικηγόρου της πόλης μας ΔημητρηΔημηνά) με την οποία έχουν ένα γιό (Τρίτη φέτος Λυκείου πουστοχεύει σε Νομική Σχολή) και μια κόρη που τώρα ξεκινά την εφηβεία της..

Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος πρώην Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήμας Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν Μακεδονίας παραμένι ακαδημαϊκά Διεθνώς ενεργός ως άμισθος «επίτιμος Καθηγητής του Μάνατζμεντ και του Μάρκετινγκ» στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham και ΔΕΝ πήγε και δεν προτίθεται να πάει σε Δικαστήριο. Η συνάντηση δεν ήταν επαγγελματικής φύσης

https://uk.linkedin.com/in/georgiospiperopoulos

Το καφεδάκι στο γνωστό καφέ της Πλατείας ήταν ευκαιρία πολιτικό-κοινωνικής συζήτησης με αναφορές στο γνωστό κλασικό «ΕρωςανίκατεΜάχαν..» καθώς ο Θόδωρος Καρράς ζει και δραστηριοποιείται Νομικά στην Κατερίνη («ερωτικός μετανάστης» γαρό το 2006) και ο Καθηγητής Πιπερόπουλοςπου έφυγε από τη γενέτειρά του το 1956 και μετεγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε στο εδώ πατρικό του πριν δύο (η αγάπη για τη γενέτειρα ήταν και αποδεικνύεται εμπράκτως πλέον ο «κρυφός έρωτας» του…)