Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Στον εισαγγελέα οι γονείς των 5χρονων που φέρεται να βίασαν Ρομά συνομήλικό τους


  Εξελίξεις σημειώνονται στην φρικιαστική υπόθεση του φερόμενου βιασμού με δράστες δύο 5χρονα στην... 

 
Αλεξανδρούπολη, καθώς οι γονείς των εμπλεκόμενων παιδιών βρέθηκαν νωρίτερα στον εισαγγελέα. 
 
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γονείς των δύο νηπίων που φέρεται να επιτέθηκαν στο παιδί βρίσκονται υπό κράτηση μετά από υπόδειξη του πατέρα του. 
 
Το θέμα αποκάλυψε χθες το πρωί το Evros-news.gr, για να ακολουθήσουν και τα αθηναϊκά ΜΜΕ. Όπως γράψαμε, ο 5χρονος ανήκει σε μουσουλμανική οικογένεια που μένει στο τέρμα της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη και ο πατέρας του κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το παιδί του βιάστηκε από άλλα 5χρονα παιδιά στο νηπιαγωγείο. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, αρχικά εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να προήλθε από μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, αλλά τελικά η προανάκριση έδειξε πως οι δυο 5χρονοι συνομήλικοι κακοποίησαν τον συμμαθητή τους στο διάλλειμα. Έτσι η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των γονιών των δύο παιδιών που φέρονται ως δράστες, αλλά καιι των δύο νηπιαγωγών που είχαν την ευθύνη της επιτήρησης. 
 
Ο πατέρας του 5χρονου δεν κρύβει την οργή του για όσα έγιναν σε βάρος του παιδιού του και δήλωσε: 
 
“Ήρθε το παιδί στο σπίτι σαν άρρωστος ούτε έπινε, ούτε έτρωγε. Το καταλάβαμε ότι το παιδί κάτι έχει. Κοιμήθηκε. Ξυπνάει κατά τις 6, πάει τουαλέτα… πονούσε, πονούσε. Το ρωτάμε τι έχει γίνει; Και μας λέει… Ο ένας το πιάνει, ο άλλος το κάνει και πρώτα το δέρνουν το παιδί. Πιο μπροστά, ήθελαν ένα άλλο παιδάκι λέει, αλλά έφυγε από τα χέρια τους και έπιασαν το δικό μας. Το έχουν πειράξει το παιδί. Από την ίδια τάξη, νηπιαγωγείο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πήγαμε στο νοσοκομείο μετά και λέει το παιδί πειράχτηκε”, είπε ο πατέρας του παιδιού. 
 
Οι δύο νηπιαγωγοί κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Τους γονείς των παιδιών, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, υπέδειξε ο πατέρας του 5χρονου. 
 
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ανήλικος ενώ βρισκόταν στο νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του. 
 
Το παιδί το απόγευμα της Πέμπτης (26.09.2024), παραπονέθηκε στους γονείς του για έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου μετά την εξέτασή του από τους γιατρούς, αλλά και ιατροδικαστή, διαπιστώθηκαν ίχνη τα οποία ενδεχομένως να παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.