Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Τραγανές ψητές πατάτες με τη φλούδα


Γεμιστές με λιωμένο τυρί και μπέικον

Υλικά 

  • 4 μικρές πατάτες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι


  • 2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο και ψημένο
  • 1/2 κρεμμυδιάκι κομμένο σε φέτες
  • Ξινή κρέμα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε καλά και τρίψτε τις πατάτες.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και ψήστε για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά, μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά κάθε πατάτα. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν στην αφή.
  4. Κόψτε τις πατάτες στη μέση. Αφαιρέστε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, αφήνοντας λίγο για να μην διαλυθούν και τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα πάνω.
  5. Αλείψτε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
  6. Ψήστε για περίπου 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις από την άλλη πλευρά και ψήστε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται χρυσοκάστανες.
  7. Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε το τυρί. Βάλτε ξανά στο φούρνο για 2- 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  8. Τοποθετήστε από πάνω μπέικον, φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγαπημένα σας υλικά και απολαύστε.