Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Το μέρος στη Λακωνία για λίγο καλοκαίρι ακόμη, με παράδοση και χαρακτήρα


Ιδανικός προορισμός για μια σύντομη απόδραση αυτή την εποχή
 
Ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που έχουν μείνει στο καλοκαίρι και ψάχνουν για... 

 
μικρές αποδράσεις σε μέρη δίπλα στο κύμα με άρωμα της αγαπημένης εποχής; Αν ναι, σας έχουμε το ιδανικό μέρος και δεν είναι άλλο από το Λιμένι, το γραφικό χωριό – επίνειο της Αρεόπολης, στη Λακωνία.

Στην πατρίδα της οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, με την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, θα ζήσετε στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και θα περάσετε ένα Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινή αύρα και… χαρακτήρα. Κι εννοείται πως θα είναι κι ένα ταξίδι στον χρόνο, αφού κάθε γωνιά στο Λιμένι θυμίζει την ένδοξη ιστορία του τόπου.

Εδώ, άλλωστε, δεσπόζει ακόμα ο πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης την προτομή αλλά και τον τάφο του. Πετρόχτιστα σπίτια στο φυσικό τους χρώμα δημιουργούν την πιο ωραία αντίθεση με τα χρώματα της θάλασσας, ενώ γαλάζια, τιρκουάζ, μπλε και διάφανα στα ρηχά νερά συμπληρώνουν το ψηφιδωτό αυτού του εξαιρετικού οικισμού.

Από τα αξιοθέατα που θα σας τραβήξουν την προσοχή είναι και τα γραφικά εκκλησάκια όπως εκείνο του Aγίου Σώστη. Σε κοντινή απόσταση από το Λιμένι βρίσκονται δημοφιλείς προορισμοί της περιοχής, όπως το Γύθειο και η Αρεόπολη, η εγκαταλελειμμένη πυργοπολιτεία της Βάθειας, αλλά και το εντυπωσιακό σπήλαιο Διρού.

Δείτε τις φωτογραφίες: