Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ποια είναι η σωστή ποσότητα απορρυπαντικού για να καθαρίσουν τα ρούχα


Το πλύσιμο παίζει μεγάλο ρόλο στη διάρκεια ζωής ενός ρούχου, γι' αυτό αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στη σωστή επιλογή του κύκλου πλύσης όσο και στην ποσότητα απορρυπαντικού.

Διότι, όπως διαβάζουμε σε άρθρο των...  


 

nytimes.com για να φροντίσετε και να διατηρήσετε τα ρούχα σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων.

Πόσο απορρυπαντικό ρούχων πρέπει να χρησιμοποιείτε πραγματικά;


Για να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα ρούχα σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο 2 κουταλιές της σούπας ανά φορτίο περίπου 12 κιλών. Κι επειδή τα περισσότερα πλυντήρια είναι 8 κιλών μας ,1 κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα ρούχα σας. Κι αν χρειαστεί ορισμένα να τα πλύνετε στο χέρι, η συνιστώμενη ποσότητα είναι πολύ μικρότερη.


Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η ποσότητα του απορρυπαντικού που πρέπει να προσθέσετε ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των επώνυμων προϊόντων, σύμφωνα όμως με ειδικούς, αυτό μπορεί να ωφελείται στην πολιτική της κάθε εταιρείας και τις πωλήσεις που θέλει να κάνει.

Τι είδους απορρυπαντικό είναι αποτελεσματικό;

Το υγρό απορρυπαντικό θεωρείται αποτελεσματικό καθώς είναι προδιαλυμένο ενώ όσον αφορά τις ταμπλέτες, είναι μεν βολικές, αλλά η ποσότητα τους είναι συγκεκριμένη. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε συσσώρευση χημικών και καθαριστικών ουσιών που σκληραίνουν τα ρούχα. Όσο το απορρυπαντικό δε σκόνη, δεν συνιστάται από τους ειδικούς καθώς δεν διαλύεται πάντα και μπορεί να αφήσει σημάδια στα σκουρόχρωμα ρούχα.

Πότε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό


Εάν τα ρούχα σας είναι πολύ βρώμικα τότε η χρήση μιας έξτρα δόσης απορρυπαντικού θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τη βρωμιά, επιλέγοντας πάντα και την κατάλληλη θερμοκρασία.

Οι οδηγίες χρήσης απορρυπαντικού στη συσκευασία βασίζονται στο μέγεθος του κάδου ενός παραδοσιακού πλυντηρίου. Εάν το μοντέλο που έχετε είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας και πιο σύγχρονο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερη ποσότητα απορρυπαντικού επειδή τα μεγαλύτερα φορτία ισοδυναμούν με περισσότερα ρούχα και περισσότερη βρωμιά για ξέβγαλμα.

πηγή: mothersblog.gr