Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Τ.Κ.ΝΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Οι απανταχού Έλληνες την 28η Οκτωβρίουγιορτάζουμε την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ που οδήγησε...  

 
στην έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου και την μνήμη της Αγίας Σκέπης, της Υπεραγίαςμας Θεοτόκου. Είναι γνωστή η ανάγκη του Ελληνικού Λαού, να καθιστά αλληλένδετα όλα τα μεγάλα γεγονότα του Έθνους μας, με τις μνήμες των Ιερών προσώπων και γεγονότων της Ορθοδόξου Πίστεως μας! Και όχι άδικα, μιας και από μαρτυρίες προγόνων μας, που πολέμησαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας, η Παναγιάμας ήταν η προστάτιδα και οδηγός τους. Οι στρατιώτες μας την έβλεπαν με τα μάτια της Πίστης τους, να τους εμψυχώνει και να τους «σκεπάζει με το Μητρικό Της πέπλο» από τα εχθρικά πυρά!

Σήμερα, 84 χρόνια μετά το Έπος του 1940, η Πατρίδα μας στέκει και πάλι εν μέσω ενός ευρύτερου πολεμικού πεδίου.Εκτός των συνόρων μας,συνεχίζονται οιπολεμικές ενέργειες σε Μέση Ανατολή και Ρωσία-Ουκρανία,ενώ εντός αυτών, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στους Έλληνες Πολίτες η αίσθηση απειλής της ακεραιότητας των συνόρων μας, της αναίτιας διαπραγμάτευσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της γενικότερης ανασφάλειας, επιθετικότητας και εγκληματικότητας, της ανέχειας καιστέρησης βασικών αγαθών, της απαξίωσης, της επιβολής στρεβλών δικαιωματισμών και οφέλους των ολίγων,έναντι των πολλών. Η βίωση των παραμέτρων αυτών μέσα στον Κοινωνικό Ιστό «εκκολάπτουν» μια προσιδιάζουσα εμπόλεμη κατάσταση, φέροντάς μας όλους, ενώπιων των πραγματικών μας ευθυνών!

Στη ΝΙΚΗ λοιπόν γνωρίζουμε πωςτότε,οι πρόγονοι μας έπραξαν το ορθό! Και τώρα βεβαιώνουμε, ως γνήσιοι απόγονοι τους, πως αν ποτέ χρειασθεί ο Ελληνικός Λαός να πράξει το ίδιο,είναι έτοιμος να το κάνει, μιας και η Αγωνιστικότητα κι o Ηρωϊσμός, έχουν μπολιασθεί στο DNA μας!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ