Συνοδέψτε με ρύζι ή ζυμαρικά
Υλικά
- 600 γρ. φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε λωρίδες
- 2 κ. σ. φυτικό λάδι, χωρισμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ή 2 μικρά κρεμμύδια), σε φέτες
- 300 γρ. μανιτάρια, σε φέτες (όχι πολύ λεπτές)
- 3 κ. σ βούτυρο
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
- 1 κ. σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 150 ml ξινή κρέμα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρέας σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές.
- Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σκορπίστε το μισό μοσχαρίσιο κρέας στο τηγάνι και αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει.
- Γυρίστε το κρέας από την άλλη και αφήστε για 30 δευτερόλεπτα για να ροδίσει. Αφαιρέστε το αμέσως σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Προσθέστε το βούτυρο και λιώστε το. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια.
- Μαγειρέψτε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το μισό ζωμό ανακατεύοντας. Μόλις ενσωματωθεί, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό.
- Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε την ξινή κρέμα και τη μουστάρδα. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στην υπόλοιπη σάλτσα.
- Αφήστε να σιγοβράσει και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Μόλις πήξει μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή κρέμας (3-5 λεπτά), ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Προσθέστε ξανά το μοσχάρι (μαζί με τους χυμούς του πιάτου). Σιγοβράστε για 1 λεπτό, και στη συνέχεια αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.
- Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά, πασπαλισμένο με σχοινόπρασο.