Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Θρίλερ με τον θάνατο τεσσάρων μωρών σε Ηλεία και Αχαΐα – Σατανική σύμπτωση ή… κάτι


Με ανάσα… κομμένη το Πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις...

 Με ανάσα… κομμένη το Πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα όσα βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας γύρω από τον θάνατο…  


 

τεσσάρων μωρών σε Ηλεία και Αχαΐα. Αυτό που προκαλεί… αίσθηση σε αυτή την ιστορία είναι το γεγονός πως το ίδιο πρόσωπο, η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, ήταν παρούσα και στους τέσσερις θανάτους των μωρών.

Τα δύο από τα παιδιά, ήταν τα δικά της, το τρίτο ήταν ο μικρός Παναγιώτης που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο στην Αμαλιάδα -όταν η ίδια η Ειρήνη ήταν μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι τους. Και το τέταρτο παιδί ήταν άλλης φίλης της -που και τότε ήταν παρούσα όταν το παιδί έφυγε από τη ζωή, το 2021. Το πρώτο μωρό της Ειρήνης, ένα κοριτσάκι μόλις…19 ημέρων πεθαίνει στις 19 Ιουνίου 2022. Το δεύτερο κοριτσάκι -δύο μηνών – της Ειρήνης, πεθαίνει στις 17 Οκτωβρίου 2023. Στις 5 Αυγούστου του 2024 πεθαίνει το αγοράκι της καλύτερης φίλης της Ειρήνης, της Πόπης, με την οποία συγκατοικούν. Το αγοράκι ήταν μόλις 15 μηνών. Άραγε, πρόκειται για μια… σατανική σύμπτωση; Κανείς δεν ξέρει… Κανείς δεν μπορεί να πει απολύτως τίποτα. Ένα είναι σίγουρο: Πως πλέον μπαίνει στην υπόθεση εισαγγελέας και τα ψάχνει όλα αυτά προκειμένου να δοθούν… ξεκάθαρες απαντήσεις.

Και τέταρτο μωρό… ενώ το πρόσεχε η 24χρονη «Ήταν τέσσερις αθώες ψυχούλες…»

Μετά την είδηση ότι υπάρχει και τρίτος θάνατος παιδιού, φίλη και κουμπάρα της Ειρήνης, από την Κάτω Αχαΐα, αποκάλυψε πως και το δικό της παιδί, έσβησε ενώ το πρόσεχε η 24χρονη. Η ίδια, μετά και τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη, εξιστορεί τι συνέβη το 2021. «Η Ειρήνη ήταν σπίτι και πρόσεχε το παιδί. Την πήρε ο σύντροφός μου και την ρώτησε τι έγινε με το παιδί. Του είπε “μην ανησυχείς αντράκο μου, είναι όλα καλά” – και το παιδί, ήταν ήδη νεκρό. Της ζήτησα να μου πει τι έγινε γιατί το παιδί ήταν μια χαρά και μου απάντησε πως άκουσε έναν ήχο σα να μη μπορεί να ανασάνει το παιδί. Ήταν τέσσερις αθώες ψυχούλες, δεν είχαν καν προλάβει να ζήσουν τίποτε. Εγώ θα το τρέξω πλέον νομικά».



 

Η 24χρονη στην «Π»: «Τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα…»

Η εφημερίδα «Πατρίς» από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην Αμαλιάδα, έξω από το σπίτι που ζει η Ειρήνη με τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη και επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τις δύο προκειμένου να πουν τη δική τους αλήθεια. Το επίμαχο πρόσωπο, η 24χρονη Ειρήνη, που ήταν… παρούσα σε όλους τους θανάτους των μωρών, φανερά εκνευρισμένη από την παρουσία των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων στην περιοχή είπε … «Βγήκαν οι απαντήσεις για τα παιδιά μου. Τα υπόλοιπα τα περιμένουμε γιατί επιλήφθηκε εισαγγελέας». Όταν τη ρωτήσαμε για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη, με υψηλό τόνο στη φωνή μας είπε: «…να αφήσετε ήσυχο τον μικρό Παναγιωτάκη γιατί τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Να σε στείλω στον πατέρα του παιδιού να πας να ρωτήσεις».

Ο πατέρας: «Το παιδί μου ήταν υγιέστατο…»

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη, έριξε επιπλέον λάδι στη φωτιά, καθώς άφησε ανοιχτά ενδεχόμενα για σκοτεινές προθέσεις πίσω από τον θάνατο του γιου του. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το μόνο που μας είπε σε όλους τους τόνους είναι πως θέλει να δικαιωθεί το παιδί του. «Ήταν ένα υγιέστατο παιδί, το παιδί μου… Ξαφνικά με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι το παιδί πέθανε. Εγώ ψάχνω να βρω τώρα από τι έφυγε το παιδί μου και να δικαιωθεί. Αυτό ψάχνω».


 

Η μάνα: «Περιμένω τα αποτελέσματα…»

«Περιμένω τα αποτελέσματα του γιου μου»… Αυτά ήταν τα μοναδικά λόγια της μητέρας του μικρού Παναγιώτη. Του μόλις 15 μηνών μωρού που έφυγε από τη ζωή την 5η του Αυγούστου.

Το νοσοκομείο: «Το παιδί ήρθε σε μας νεκρό…»

Πηγές του νοσοκομείου Αμαλιάδας ανέφεραν στην εφημερίδα «Πατρίς» πως «…το παιδί ήρθε στο Νοσοκομείο νεκρό. Όλοι οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Προσπαθούσαμε για περισσότερη από 1,5 ώρα, περισσότερο και από όσο ορίζει το πρωτόκολλο. Το παιδί είχε καταλήξει τουλάχιστον μισή ώρα πριν το φέρουν στο Νοσοκομείο. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν τα πάντα, διασωλήνωσαν το παιδί, έγινε προσπάθεια απινίδωσης όμως μάταια, ήταν ήδη αργά. Το παιδί το έφερε στο Νοσοκομείο η φίλη της μάνας και η μητέρα ακολουθούσε κλαίγοντας. Το άφησαν στο κρεβάτι και είπαν ότι δεν ανασαίνει».
Η δικηγόρος: «Επιμένουν ότι το μωρό ζούσε στο νοσοκομείο…»

Για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη, υπάρχουν αντιφατικοί ισχυρισμοί. Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τις δύο γυναίκες, την Ειρήνη και την Πόπη, η κυρία Βούλα Δημητριάδου ανέφερε πως «…ισχυρίζονται αμφότερες οι εντολείς μου ότι το παιδάκι όταν έφθασε στο νοσοκομείο ζούσε ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου της Αμαλιάδας ισχυρίζονται ότι το παιδάκι ήταν νεκρό». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου, ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.