Η λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο αποτελούν βασικά εργαλεία για το ψήσιμο στον φούρνο, προσφέροντας ευκολία και αποτελεσματικότητα. Παρά...
τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για περιορισμό της χρήσης αλουμινόχαρτου στη μαγειρική, λόγω της πιθανής απορρόφησης αλουμινίου από τον οργανισμό, η χρήση του παραμένει διαδεδομένη.
Σωστή χρήση λαδόκολλας και αλουμινόχαρτου
Κατά το ψήσιμο λιπαρών ψαριών ή κρέατος, αποφύγετε την απευθείας επαφή του φαγητού με το αλουμινόχαρτο. Προτιμήστε πρώτα να τοποθετήσετε λαδόκολλα, η οποία διατηρεί την υγρασία και εξασφαλίζει σωστό και γρήγορο μαγείρεμα. Ο συνδυασμός λαδόκολλας και αλουμινόχαρτου αποτρέπει το στέγνωμα του φαγητού και διατηρεί τη γεύση του αναλλοίωτη.
Ανακύκλωση και εναλλακτικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου
Το αλουμινόχαρτο είναι ανακυκλώσιμο, εφόσον καθαριστεί από υπολείμματα τροφίμων. Εάν όμως είναι βρώμικο και ακατάλληλο για ανακύκλωση, μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε για καθαρισμό. Φτιάξτε μια μπάλα για να τρίψετε σχάρες, να αφαιρέσετε άλατα από το μπάνιο ή να γυαλίσετε ασημικά και μαγειρικά σκεύη που αντέχουν στις γρατσουνιές. Έτσι, συμβάλλετε στη μείωση των απορριμμάτων και αξιοποιείτε στο έπακρο το υλικό.
Η λαδόκολλα δυστυχώς δεν μπορεί να ανακυκλωθεί αλλά μπορείτε να κάνετε έξυπνες οικολογικές επιλογές όταν επιλέγετε το συγκεκριμένο προϊόν. Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε σκούρο χρώμα, κατασκευάζεται από μη επεξεργασμένο ξυλοπολτό και είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση αντί της λευκής λαδόκολλας. Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο αλλά παρακάμπτει τη διαδικασία λεύκανσης, έχοντας χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.
πηγή: mothersblog.gr