Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025

Προσήχθη ύποπτος για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου


 Χθες Τετάρτη 19/02 έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία της 69χρονης συμβολαιογράφου...  

 

στο Κρυονέρι Ζακύνθου. Η υπόθεση έχει νέες εξελίξεις καθώς κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ βρίσκεται στη Ζάκυνθο, προκειμένου να λάβει μέρος στις έρευνες για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου και για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει προσαχθεί και εξετάζεται από τις αστυνομικές Αρχές ένας ύποπτος για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου. Το πιθανότερο σενάριο θέλει να είναι απόπειρα ληστείας με το θύμα, την 69χρονη συμβολαιογράφο δηλαδή, να αντιδρά και να δέχεται χτύπημα με μαχαίρι στη μηριαία αρτηρία.

Ζάκυνθος: Ληστεία που «στράβωσε» πίσω από τη δολοφονία της συμβολαιογράφου

Η 69χρονη συμβολαιογράφος βρέθηκε πεσμένη δίπλα στο αυτοκίνητό της μέσα σε μια λίμνη αίματος

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο σκηνικό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (19/2) γνωστός δικηγόρος της Ζακύνθου που θέλησε να επισκεφθεί την πολυτελή οικία της μητέρας του.

Η 69χρονη συμβολαιογράφος, Μαρίζα Τερτσέτη Παπαδάτου, ήταν πεσμένη δίπλα στο αυτοκίνητό της μέσα σε μια λίμνη αίματος με την εικόνα να παραπέμπει ευθέως σε δολοφονία και ένα άκρως μυστηριώδες θρίλερ άρχισε να ξεδιπλώνεται.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, η άτυχη γυναίκα έφερε μια μαχαίρια στο μηρό και πέθανε μαρτυρικά μέσα σε λίγα λεπτά από αιμορραγικό σοκ έξω από το σπίτι της. Η δουλειά έμοιαζε επαγγελματική, τα σενάρια πολλά και έτσι ένα κλιμάκιο πέντε αστυνομικών από τα κεντρικά του Ανθρωποκτονιών της Αθήνας πήγε στο νησί να λύσει άμεσα το μυστήριο του φόνου της γνωστής και ευκατάστατης συμβολαιογράφου.


Ρομά ο δολοφόνος

Οι αναλυτές του κλιμακίου με την εμπειρία πολλών χρόνων από περίεργα εγκλήματα κατάφεραν αποκλείοντας πιθανά σενάρια να διαπιστώσουν τι συνέβη. Με απλά λόγια το σκηνικό του θανάτου μίλησε και έδειξε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ποιος και γιατί δολοφόνησε τη συμβολαιογράφο.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες το κίνητρο του φόνου ήταν μια ληστεία που πήγε στραβά. Ο νεαρός ληστής έστησε καρτέρι στην ευκατάστατη συμβολαιογράφο με σκοπό να πάρει χρήματα και τιμαλφή που είχε μαζί της ή έκρυβε στο σπίτι της. Η γυναίκα αντιστάθηκε και τότε ο δράστης της κάρφωσε το μαχαίρι στο μηρό. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε χωρίς να τον δει κανένας.

Όμως κάμερες που υπάρχουν στο ευρύτερο σημείο της επίθεσης φαίνεται να τον έχουν καταγράψει. Όλα συγκλίνουν στην άποψη πως πρόκειται για νεαρό Ρομά που όμως – σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Αν οι έρευνες εξελιχθούν όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί σύντομα θα έχει διαλευκανθεί πλήρως το μυστήριο της δολοφονίας της 69χρονης συμβολαιογράφου.

Η Μαρίζα Τερτσέτη Παπαδάτου ήταν γόνος μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες της Ζακύνθου, του αείμνηστου δικαστή Γεώργιου Τερτσέτη, ο οποίος αρνήθηκε να στείλει στη γκιλοτίνα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ήταν μία από τις πιο γνωστές συμβολαιογράφος του νησιού, σύζυγος του δικηγόρου Γιάννη Παπαδάτου και μητέρα τριών παιδιών.