Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Σταματήστε να καθαρίζετε την πόρτα του φούρνου με αυτόν τον τρόπο


  Κάθε φορά που καθαρίζετε τον φούρνο δεν πρέπει να ξεχνάτε την πόρτα και συγκεκριμένα το τζάμι.

Το ερώτημα ωστόσο είναι πώς μπορείτε να καθαρίσετε το τζάμι απομακρύνοντας... 

 
τα καμμένα λίπη ή τις πιτσιλιές από το φαγητό, χωρίς να αφήσετε γρατζουνιές;

Ο ιστότοπος House Digest συμβουλεύει να αποφεύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών και προϊόντων με ισχυρά χημικά καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος να προκαλέσουν φθορά στην πόρτα.

Ως εκ τούτου, επιλογή όπως το σφουγγάρι με σύρμα θα πρέπει να αποφεύγεται. Θα πρέπει επίσης να μην αφήνετε τα καμένα λίπη στο τζάμι για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Η καλύτερη λύση είναι να καθαρίζετε το τζάμι της πόρτας του φούρνου κάθε εβδομάδα και να κάνετε έναν γενικό καθαρισμό κάθε τρεις μήνες.

Πώς να καθαρίσετε την πόρτα του φούρνου
Το πανί από μικροΐνες είναι η καλύτερη επιλογή για να καθαρίσετε το τζάμι της πόρτας. Μόλις κρυώσει λίγο ο φούρνος, περάστε το τζάμι με το πανί ελαφρώς βρεγμένο.

Αν ωστόσο είναι αρκετά βρώμικο έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

Μαγειρική σόδα και νερό
Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό, απλώστε τη στην πόρτα του φούρνου και αφήστε τη να δράσει για 15-30 λεπτά πριν τη σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Ξίδι και μαγειρική σόδα
Ψεκάστε ξίδι πάνω στην επιφάνεια και στη συνέχεια πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί.

Λεμόνι και ζεστό νερό
Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού και ζεστό νερό για να καθαρίσετε τη γυάλινη επιφάνεια, αφαιρώντας τα καμμένα λίπη.

Υγρό πιάτων και ξίδι
Ανακατέψτε αυτά τα δύο υλικά σε ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε ένα πανί ή σφουγγάρι (από τη μαλακή πλευρά) για να καθαρίσετε το τζάμι.

πηγή: mothersblog.gr