Υλικά
- 1 μεγάλο καρότο, σε μικρά κομμάτια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, χωρισμένα τα λευκά και τα πράσινα μέρη
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού καστανό ρύζι μακρόσπερμο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 1/2 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό μικρό σκεύος, συνδυάστε το καρότο, τα λευκά μέρη κρεμμυδιού, το τζίντζερ, το λάδι και το αλάτι. Τοποθετήστε το σκεύος στο καλάθι του air fryer.
- Μαγειρέψτε στους 200 βαθμούς ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι και το καρότο να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε το καλάθι από το air fryer και προσθέστε το ρύζι, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και μερικές πρέζες πιπέρι και ανακατέψτε για να ενωθούν.
- Συνεχίστε να μαγειρεύετε στους 200 βαθμούς μέχρι το ρύζι να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρέστε το καλάθι του air fryer και ρίξτε το αυγό πάνω από το μισό μείγμα ρυζιού και τον αρακά πάνω από το άλλο μισό.
- Συνεχίστε να μαγειρεύετε στους 200 βαθμούς μέχρι το αυγό να πήξει, περίπου 4 λεπτά ακόμα.
- Γαρνίρετε με τα πράσινα κομμάτια κρεμμυδιού και απολαύστε!