Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Καστανό τηγανητό ρύζι στο air fryer


Για συνοδευτικό ή ακόμη και κυρίως
 
Υλικά 

  • 1 μεγάλο καρότο, σε μικρά κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, χωρισμένα τα λευκά και τα πράσινα μέρη
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ  

 
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού καστανό ρύζι μακρόσπερμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 1/2 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό μικρό σκεύος, συνδυάστε το καρότο, τα λευκά μέρη κρεμμυδιού, το τζίντζερ, το λάδι και το αλάτι. Τοποθετήστε το σκεύος στο καλάθι του air fryer.
  2. Μαγειρέψτε στους 200 βαθμούς ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι και το καρότο να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε το καλάθι από το air fryer και προσθέστε το ρύζι, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και μερικές πρέζες πιπέρι και ανακατέψτε για να ενωθούν.
  4. Συνεχίστε να μαγειρεύετε στους 200 βαθμούς μέχρι το ρύζι να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  5. Αφαιρέστε το καλάθι του air fryer και ρίξτε το αυγό πάνω από το μισό μείγμα ρυζιού και τον αρακά πάνω από το άλλο μισό.
  6. Συνεχίστε να μαγειρεύετε στους 200 βαθμούς μέχρι το αυγό να πήξει, περίπου 4 λεπτά ακόμα.
  7. Γαρνίρετε με τα πράσινα κομμάτια κρεμμυδιού και απολαύστε!