Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ρύζι arborio
- 750 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά) ή 100 ml επιπλέον ζωμό
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Μια μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, συν μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα
- 25 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 25 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Ζεστάνετε το μισό λάδι σε μία ή κατσαρόλα, ανακατέψτε μέσα το κρεμμύδι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 8- 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί.
- Περιχύστε με το κρασί, αν χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί.
- Ρίξτε το ζεστό ζωμό και ανακατέψτε το ρύζι γρήγορα. Βάλτε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και ανακατέψτε τα ντοματίνια, το βασιλικό, τη μισή παρμεζάνα και λίγο καρύκευμα.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια μοτσαρέλας ομοιόμορφα μέσα στο ριζότο.
- Πασπαλίστε με τη φρυγανιά και την υπόλοιπη παρμεζάνα και περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Βάλτε το σκεύος ξανά στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά μέχρι το ρύζι να ψηθεί καλά.
- Αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά, σκορπίστε μερικά φύλλα βασιλικού και σερβίρετε κατευθείαν.
Advertisement