Η τριανταφυλλιά συναντάται σε πολλούς κήπους και γλάστρες. Τα άνθη της τα τριαντάφυλλα είναι...
ένα από τα πιο ρομαντικά λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη και ποικίλουν σε χρώματα στη φύση. Λευκά, ροζ, κίτρινα και κυρίως κόκκινα, τα τριαντάφυλλα συνδέονται τόσο με την αθωότητα όσο και με την αγάπη.
Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς είναι ίσως, από τα πιο εύκολα φυτά και λουλούδια που μπορείς να διατηρήσεις στο κήπο σου ενώ είναι πανέμορφα και με υπέροχο άρωμα.
Η αλήθεια είναι όμως, πως χρειάζονται φροντίδα και ιδιαίτερα πριν από την άνοιξη όπου αρχίζουν να δίνουν και τους πρώτους ανθούς μέσα στο έτος.
Ποιο είναι το «μυστικό της γιαγιάς» για τα πιο ανθισμένα τριαντάφυλλα
Για να εξασφαλίσεις πως οι τριανταφυλλιές σου και φέτος την άνοιξη θα ανθίσουν όσο το δυνατό περισσότερο θα πρέπει να ακολουθήσεις το «μυστικό της γιαγιάς», που θα κάνει τα τριαντάφυλλά σου να μοιάζουν σαν να τα έφερες από την αυλή του βασιλιά στο παραμύθι.
Το λίπασμα αποτελεί έναν τρόπο κατά τον οποίο δίνεις ώθηση στα φυτά σου, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα χημικό συστατικό, το οποίο μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις με τα «όπλα» που σου έχει δώσει απλόχερα η φύση.
Σύμφωνα λοιπόν με τις συμβουλές όσων έχουν ανθισμένους κήπους το μυστικό έγκειται στο εκχύλισμα τσαγιού από μηδική. Η μηδική ή αλλιώς Medicago sativa, ανήκει στην κατηγορία του τριφυλλιού και παράγεται σε μορφή χόρτου. Αποτελεί τροφή για πολλές κατηγορίες ζώων, ενώ ο βλαστός του, συμπεριλαμβάνεται και στην ανθρώπινη διατροφή. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φυτό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες Α, Β, Ε και Κ.
Η μηδική μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως διατηρεί μακριά τα ζιζάνια από τις ρίζες και τα φυλλώματα των φυτών, ενώ ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε τριακοντανόλη, ένα ισχυρό, φυσικό διεγερτικό ανάπτυξης. Όταν λοιπόν την παρασκευάζεις σε μορφή τσάι, όλα τα θρεπτικά συστατικά απελευθερώνονται και προάγουν την ανάπτυξη των ανθών της τριανταφυλλιάς.
Επί της ουσίας λειτουργεί ως μια φυσική μορφή λιπάσματος. Καλό είναι να το τοποθετήσεις στην ρίζα του φυτού και να περιμένεις να δεις τα αποτελέσματα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες από την εφαρμογή. Η παρασκευή του είναι απλή με το να βάλεις μόλις λίγες κουταλιές της σούπας μέσα σε νερό και να το αφήσεις να βράσει για περίπου 4 με 5 ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις αυτό είναι έτοιμο, μετέφερε το σε πλαστικό δοχείο και άφησέ το να κρυώσει καλά.
Να θυμάσαι πως καλύτερη εποχή για να ρίξεις στην τριανταφυλλιά σου το φυσικό ενισχυτικό, είναι στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του καλοκαιριού. Δύο φορές τον χρόνο αρκούν για να «ξυπνήσεις» τα άνθη της «βασίλισσας του κήπου».
Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς είναι ίσως, από τα πιο εύκολα φυτά και λουλούδια που μπορείς να διατηρήσεις στο κήπο σου ενώ είναι πανέμορφα και με υπέροχο άρωμα.
Η αλήθεια είναι όμως, πως χρειάζονται φροντίδα και ιδιαίτερα πριν από την άνοιξη όπου αρχίζουν να δίνουν και τους πρώτους ανθούς μέσα στο έτος.
Ποιο είναι το «μυστικό της γιαγιάς» για τα πιο ανθισμένα τριαντάφυλλα
Για να εξασφαλίσεις πως οι τριανταφυλλιές σου και φέτος την άνοιξη θα ανθίσουν όσο το δυνατό περισσότερο θα πρέπει να ακολουθήσεις το «μυστικό της γιαγιάς», που θα κάνει τα τριαντάφυλλά σου να μοιάζουν σαν να τα έφερες από την αυλή του βασιλιά στο παραμύθι.
Το λίπασμα αποτελεί έναν τρόπο κατά τον οποίο δίνεις ώθηση στα φυτά σου, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα χημικό συστατικό, το οποίο μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις με τα «όπλα» που σου έχει δώσει απλόχερα η φύση.
Σύμφωνα λοιπόν με τις συμβουλές όσων έχουν ανθισμένους κήπους το μυστικό έγκειται στο εκχύλισμα τσαγιού από μηδική. Η μηδική ή αλλιώς Medicago sativa, ανήκει στην κατηγορία του τριφυλλιού και παράγεται σε μορφή χόρτου. Αποτελεί τροφή για πολλές κατηγορίες ζώων, ενώ ο βλαστός του, συμπεριλαμβάνεται και στην ανθρώπινη διατροφή. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φυτό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες Α, Β, Ε και Κ.
Η μηδική μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως διατηρεί μακριά τα ζιζάνια από τις ρίζες και τα φυλλώματα των φυτών, ενώ ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε τριακοντανόλη, ένα ισχυρό, φυσικό διεγερτικό ανάπτυξης. Όταν λοιπόν την παρασκευάζεις σε μορφή τσάι, όλα τα θρεπτικά συστατικά απελευθερώνονται και προάγουν την ανάπτυξη των ανθών της τριανταφυλλιάς.
Επί της ουσίας λειτουργεί ως μια φυσική μορφή λιπάσματος. Καλό είναι να το τοποθετήσεις στην ρίζα του φυτού και να περιμένεις να δεις τα αποτελέσματα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες από την εφαρμογή. Η παρασκευή του είναι απλή με το να βάλεις μόλις λίγες κουταλιές της σούπας μέσα σε νερό και να το αφήσεις να βράσει για περίπου 4 με 5 ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις αυτό είναι έτοιμο, μετέφερε το σε πλαστικό δοχείο και άφησέ το να κρυώσει καλά.
Να θυμάσαι πως καλύτερη εποχή για να ρίξεις στην τριανταφυλλιά σου το φυσικό ενισχυτικό, είναι στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του καλοκαιριού. Δύο φορές τον χρόνο αρκούν για να «ξυπνήσεις» τα άνθη της «βασίλισσας του κήπου».
Πηγή: kefaloniapress.gr