Τα τέλεια πασχαλινά αυγά είναι αυτά που δεν έχουν σπάσει κατά το βράσιμο, έχουν ομοιόμορφο και έντονο χρώμα μετά τη βαφή, καθαρίζονται εύκολα χωρίς...
να χαλάει το ασπράδι και έχουν σωστή υφή στον κρόκο – ούτε πολύ μαλακός ούτε στεγνός με πράσινη απόχρωση.
Πώς όμως θα τα πετύχετε; Πώς θα καταφέρετε αρχικά να μην σπάνε κατά το βράσιμο;
Γιατί σπάνε τα πασχαλινά αυγά
Απότομη αλλαγή θερμοκρασίας
Αν τα αυγά είναι κρύα από το ψυγείο και τα ρίξεις σε βραστό νερό, η απότομη διαστολή του κελύφους μπορεί να τα κάνει να σπάσουν.
Υπερβολικός βρασμός
Αν το νερό κοχλάζει δυνατά, τα αυγά χτυπιούνται μεταξύ τους και στις άκρες της κατσαρόλας, με αποτέλεσμα να ραγίσουν.
Χτύπημα στην κατσαρόλα ...
Πώς όμως θα τα πετύχετε; Πώς θα καταφέρετε αρχικά να μην σπάνε κατά το βράσιμο;
Γιατί σπάνε τα πασχαλινά αυγά
Απότομη αλλαγή θερμοκρασίας
Αν τα αυγά είναι κρύα από το ψυγείο και τα ρίξεις σε βραστό νερό, η απότομη διαστολή του κελύφους μπορεί να τα κάνει να σπάσουν.
Υπερβολικός βρασμός
Αν το νερό κοχλάζει δυνατά, τα αυγά χτυπιούνται μεταξύ τους και στις άκρες της κατσαρόλας, με αποτέλεσμα να ραγίσουν.
Χτύπημα στην κατσαρόλα ...