Πέμπτη 17 Απριλίου 2025

Συνταγή για νηστίσιμη χορτόπιτα με υλικό που απογειώνει τη γεύση


Μία καλή ιδέα για νηστίσιμο φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε τη Μ. Βδομάδα, σε περιόδους νηστείας ή αν είστε vegan είναι η νηστίσιμη χορτόπιτα.

Τη Μεγάλη Βδομάδα πολλοί άνθρωποι για θρησκευτικούς λόγους αποφεύγουμε να τρώμε κρέας και τα παράγωγα του αναζητώντας γευστικές συνταγές που είναι νηστίσιμες. Οι...  

 
πίτες είναι η καλύτερη επιλογή τόσο για σνακ στο γραφείο, ακόμα και για ένα γεύμα με τη συνοδεία πράσινης σαλάτας ή και σαλάτας με γαρνιτούρα ντοματίνια εποχής.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η νηστίσιμη χορτόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε με χόρτα εποχής για περισσότερη ποικιλία ή σπανάκι με πράσο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Για να εξοικονομήσετε χρόνο πάρτε έτοιμα φύλλα χωριάτικα που θα βρείτε σε όλα τα ψυγεία των super -markets.

Το υλικό έκπληξη που μπορείτε να βάλετε στην χορτόπιτα είναι το σκόρδο. Με μόλις τέσσερις σκελίδες σκόρδου διάσπαρτες μέσα στα χόρτα το αποτέλεσμα είναι πολύ ιδιαίτερο και πάρα πολύ νόστιμο.

Μάλιστα, ειδικά σε αυτή τη νηστίσιμη χορτόπιτα που λείπει το τυρί η προσθήκη του σκόρδου κρατάει ωραίες γευστικές ισορροπίες απογειώνοντας τη γεύση.

Υλικά

Φύλλα για πίτα

300γρ. χόρτα εποχής, πράσα, καυκαλήθρες και μυρώνια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

150γρ. ρύζι

200γρ.λάδι

4 σκελίδες σκόρδο

άνηθο

μαϊντανό

Εκτέλεση

Αφού έχουμε ψιλοκόψει όλα τα λαχανικά τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε από κάτω τα δύο φύλλα και πάνω ρίχνουμε όλη τη γέμιση.

Φροντίζουμε η γέμιση να είναι παντού.

Στο τέλος με τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί σκεπάζουμε τη γέμιση.

Προσθέτουμε επιπλέον λίγο λάδι και χαράσσουμε λίγο τα φύλλα με μαχαίρι για να μην φουσκώσουν πολύ.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα την πίτα.

Extra tip

-Αντί για χόρτα μπορείτε να βάλετε ή να προσθέσετε σπανάκι.

Πηγή: bovary.gr