Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

Αφράτα και υγιεινά τυροκούλουρα


Υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες

Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Ένα ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους, με ισορροπημένο υδατανθρακικό φορτίο, που...  

 

σε συνδυασμό με ζωική πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά αποτελεί ένα τέλειο ενδιάμεσο γεύμα ή ένα ελαφρύ βραδινό.


Υλικά (6 κουλούρια)

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 220 γρ. φαρίνα βρώμης
  • 100-120 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά και αλάτι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη φαρίνα, τη φέτα και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας.
  • Βήμα 2: Χωρίζουμε το ζυμάρι σε έξι μέρη και πλάθουμε λωρίδες τις οποίες ενώνουμε για να σχηματιστούν τα κουλούρια.
  • Βήμα 3: Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κουλούρια.
  • Βήμα 4: Αλείφουμε τα κουλούρια με το ασπράδι, ρίχνουμε το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά κουλούρι

  • Ενέργεια: 278 kcal
  • Υδατάνθρακες: 32,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8,4 γρ.
  • Λιπαρά: 11,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Advertisement