Νέα δοκιμή καθαριστικών αποκάλυψε ότι το ξίδι τελικά «δυσκολεύεται» να καθαρίσει τον φούρνο αποτελεσματικά, και μια άλλη φυσική λύση αποδείχθηκε πολύ πιο ισχυρή — και μάλιστα με αποτέλεσμα σε μόλις 20 λεπτά!
Σύμφωνα με...
δοκιμές που πραγματοποίησαν οι επαγγελματίες της εταιρείας Soapranos Cleaning Services, και δημοσιεύθηκαν από τη βρετανική εφημερίδα Express, η μεγάλη έκπληξη ήρθε από έναν απλό, φθηνό και φυσικό συνδυασμό που πολλοί ήδη έχουμε στην κουζίνα μας: σόδα μαγειρικής και νερό. Το μείγμα αυτό δημιουργεί μια παχύρρευστη πάστα που, όταν εφαρμόζεται στο εσωτερικό του φούρνου και παραμένει για 20 λεπτά, διασπά τη βρωμιά και τα καμένα λίπη με εντυπωσιακή ευκολία.
Πώς θα το κάνετε:
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 3 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή πάστα. Απλώστε τη στα εσωτερικά τοιχώματα του φούρνου, αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά και σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Το αποτέλεσμα; Ένας καθαρός, λαμπερός φούρνος, χωρίς κόπο και —το κυριότερο— χωρίς τοξικά χημικά.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η σόδα δεν είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και απολύτως ασφαλής για χρήση, ενώ απορροφά και τις δυσάρεστες οσμές. Η μαγειρική σόδα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αφαίρεση του λίπους, καθώς είναι αλκαλική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διασπάσει τα όξινα λίπη και τους λεκέδες από τρόφιμα, ώστε να είναι ευκολότερο να τους σκουπίσετε. Είναι επίσης ήπια λειαντική και δεν χρειάζεται να τρίβετε για πολλή ώρα.
Μαγειρική σόδα και νερό και για την πόρτα του φούρνου!
Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ζεστού νερού είναι ιδανικός και την πόρτα του φούρνου. Αρκεί να ρίξετε λίγο ζεστό νερό στο τζάμι, να πασπαλίσετε με σόδα και μετά από 30 δευτερόλεπτα να τρίψετε απαλά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Μέσα σε μόλις τρία λεπτά, τα καμένα λίπη και οι λεκέδες διαλύονται, αφήνοντας την πόρτα να λάμπει ξανά — χωρίς καμία χρήση τοξικών ουσιών.
Πηγή: cibum.gr