Ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού
Είναι ζουμερό, γλυκό και δροσιστικό. Το συναντάς σχεδόν σε κάθε ελληνικό τραπέζι το καλοκαίρι, κομμένο σε τρίγωνα και σερβιρισμένο παγωμένο. Το...
ξέρεις ως καρπούζι — αλλά ήξερες ότι το “βαφτιστικό” του όνομα είναι υδροπέπων;
Ο λόγιος αυτός όρος προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά: ὕδωρ (νερό) + πέπων (ώριμος καρπός). Και κάπως έτσι, το ταπεινό καρπούζι αποκτά ξαφνικά αέρα επιστημονικού κύρους!
Πίσω από το βαρύγδουπο όνομα όμως, παραμένει το ίδιο αγαπημένο φρούτο: γεμάτο νερό, βιταμίνες και γεύση. Είτε σκέτο, είτε με λίγη φέτα στο πλάι, είναι ο πιο απλός τρόπος να γευτείς το καλοκαίρι.