Υλικά
- 1/3 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
- 2 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1/8 κ. σ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού γάλα βρώμης
- 100 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης για να ανακατέψετε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
- Ανακατέψτε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ξύνοντας τον πυθμένα, τα τοιχώματα και τις γωνίες της κατσαρόλας, μέχρι η κρέμα να πήξει, να αρχίσει να φουσκώνει, για 5 έως 10 λεπτά.
- Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε έντονα μέχρι η κρέμα να γίνει πολύ πηχτή και λεία, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε μέσα τη βανίλια.
- Μοιράστε την κρέμα σε ατομικά μπολ και σερβίρετε ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα. Θα πήξει καθώς κρυώνει.