Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025

Cheesecake με μήλο και γιαούρτι


Απολαυστικό, φθινοπωρινό και πρωτεϊνικό γλυκό

 Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Ένα γλυκό χωρίς υδατάνθρακες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ισορροπημένα σάκχαρα και το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο, αρωματισμένο με κανέλα – ιδανικό τόσο...  

 

για πρωινό όσο και για σνακ. Από τον συνδυασμό γιαουρτιού, cottage cheese, αβγών και ασπραδιών προκύπτει ένα γλυκό πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, προβιοτικά και βιταμίνες.

Υλικά (6-8 μερίδες) 

1 κούπα cottage
1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 μήλο, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1 αβγό
2 ασπράδια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κούπας μέλι
¼ κούπας κορν φλάουρ
1 κ.γ. κανέλα
 

Εκτέλεση 

Βήμα 1: Βάζουμε σε μεγάλο μπλέντερ το γιαούρτι, το cottage, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ, την κανέλα, το αβγό και τα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
Βήμα 2: Αδειάζουμε τον χυλό του cheesecake σε ταψί 20×15 εκ., αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόχαρτο.
Βήμα 3: Προσθέτουμε το κομμένο μήλο ομοιόμορφα στο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Βήμα 4: Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας και λίγο έξτρα μέλι.

Διατροφική αξία (ανά μερίδα) Ενέργεια: 220 kcal
Υδατάνθρακες: 8,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 24,1 γρ.
Λιπαρά: 8,3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI