Με μόλις 90 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και 12% πρωτεΐνη, το cottage είναι ιδανικό για όποιον προσέχει τη διατροφή του. Είναι πλούσιο σε καζεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Β12 και προβιοτικά, αλλά ναι — αν το φας σκέτο, μπορεί να σου φανεί λίγο... άγευστο.
Εδώ έρχονται τρεις εύκολες συνταγές που το μεταμορφώνουν σε κάτι πραγματικά απολαυστικό — είτε θες πρωινό, κυρίως γεύμα ή επιδόρπιο.
1. Ομελέτα με σολομό και λαχανικά
Για 2 μερίδες
Υλικά:
- 4 αυγά
- 300 γρ. τυρί cottage
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 χούφτες baby ρόκα
- 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 φέτες καπνιστού σολομού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το cottage και το
ελαιόλαδο. Ψήνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από
κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και
σολομό.
Tip: Ιδανικό για brunch μετά τη γυμναστική ή για ένα γρήγορο δείπνο με πρωτεΐνη.
2. Πένες με κοτόπουλο και βασιλικό
Για 2 μερίδες
Υλικά:
- 250 γρ. πένες
- 120 γρ. κοτόπουλο, ψημένο ή βρασμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. τυρί cottage
- 3–4 φύλλα βασιλικού
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε
και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Απλό, δροσερό και ελαφρύ πιάτο
που μοιάζει με comfort food — χωρίς τις τύψεις.
3. Trifle με μαρμελάδα και κόκκινα φρούτα
Για 2 μερίδες
Υλικά:
- 200 γρ. τυρί cottage
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. μέλι
- Μια πρέζα κανέλα & αλάτι
- 4 κ.σ. μαρμελάδα μήλο
- 1 φλ. κόκκινα φρούτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε cottage, γιαούρτι, μέλι και κανέλα. Μοιράζουμε σε μπολάκια, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με φρούτα.
Αντικατάστησε τη μαρμελάδα με φυστικοβούτυρο για πιο “protein bomb” αποτέλεσμα!