Ένας συνδυασμός που είναι βέβαιο ότι θα λατρέψετε
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Ο συνδυασμός φρούτου και λαχανικού, η απουσία ζάχαρης και η αντικατάσταση του λευκού αλεύρου με ολικής, μετατρέπουν ...
Ο συνδυασμός φρούτου και λαχανικού, η απουσία ζάχαρης και η αντικατάσταση του λευκού αλεύρου με ολικής, μετατρέπουν ...
αυτό το κέικ σε ένα σνακ για όλες τις ώρες, γεμάτο βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.
Υλικά (10 κομμάτια)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 70 γρ. μέλι
- 1 αβγό & 2 ασπράδια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. τριμμένο μήλο (στον χοντρό τρίφτη)
- 100 γρ. τριμμένο καρότο (στον χοντρό τρίφτη)
- 40 γρ. μαύρη σταφίδα
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης/ζέας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα εξής υλικά: ελαιόλαδο, μέλι, αβγό, ασπράδια, εκχύλισμα βανίλιας, μήλο και καρότο.
- Βήμα 2: Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Βήμα 3: Ενώνουμε τα δύο μπολ με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Βήμα 4: Βάζουμε τον χυλό σε φόρμα για κέικ, στρωμένη με λαδόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 230 kcal
- Υδατάνθρακες: 27,5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 9,3 γρ.
- Λιπαρά: 11,1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
