Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Η ρίζα με τα πολλαπλά οφέλη
Η ρίζα με τα πολλαπλά οφέλη
Η χαρακτηριστική πιπεράτη και λεμονάτη γεύση του τζίντζερ το έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, τόσο στη μαγειρική όσο και στη διατροφή γενικότερα. Πέρα από...
το έντονο άρωμα και τη μοναδική του γεύση, ξεχωρίζει και για τα σημαντικά του οφέλη: βοηθά την πέψη και ανακουφίζει από ναυτίες και καούρες, διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά αξιοποιεί και η συνταγή που ακολουθεί, συνδυάζοντας γεύση και θρεπτική αξία.
Υλικά (1 ποτήρι)
- 1 λεμόνι
- 1 λάιμ
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου όσο ένα σπιρτόκουτο)
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη και το βράζουμε στο νερό για περίπου 5 λεπτά.
- Βήμα 2: Το σουρώνουμε και στο υγρό που προκύπτει προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, το λεμόνι και το μέλι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Βήμα 3: Σερβίρουμε σε ποτήρι και απολαμβάνουμε τον αποτοξινωτικό χυμό.
Διατροφική αξία ανά ποτήρι
- Ενέργεια: 89 kcal
- Υδατάνθρακες: 6,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 0,3 γρ.
- Λιπαρά: 0,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
