Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑΕ: Κοινή στόχευση για την ίδρυση νέου Τμήματος στην Κατερίνη «ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»


Συνάντηση του Βουλευτή Πιερίας, Φώντα Μπαραλιάκου, με τον Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με ατζέντα συζήτησης την ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού τμήματος στην Κατερίνη, την ανεύρεση λύσης για την φοιτητική στέγη και την έναρξη σχολής επιμόρφωσης αγροτών και κτηνοτρόφων της Πιερίας.

Με... 

 
τον νέο πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος -ΔΙ.ΠΑ.Ε.- κ. Σταμάτη Αγγελόπουλο πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Πιερίας κ.Φώντας Μπαραλιάκος στα πλαίσια της εξαιρετικής συνεργασίας που εδώ και καιρό έχουν αναπτύξει έχοντας ως κοινό στόχο την ίδρυση δεύτερου Πανεπιστημιακού Τμήματοςστην Κατερίνη.

Στην συνάντησή τους προγραμματίστηκαν οι συντονισμένες ενέργειες για τη διεκδίκηση της ίδρυσης ενός νέου Τμήματος με αντικείμενο τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Μεταφορώνστην πόλη της Κατερίνης, συνδυαστικά με την ύπαρξη του Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας-Logistics, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος,που ήδη λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια στην πόλη με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για ένα αίτημα, που σε συνεργασία με την διοίκηση του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ο Βουλευτής Πιερίας έθεσεμε επιστολή του στις αρχές του χρόνου στον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Πιερρακάκη.

Οι δύο άνδρες επεξεργάστηκαν, ακόμη, την ανεύρεση εφικτών και εφαρμόσιμων λύσεων στο καίριο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με την δημιουργία Φοιτητικής Εστίας.

Οκ.Μπαραλιάκος ζήτησε, επιπροσθέτως, από τον κ. Πρύτανη να εξετασθεί επισταμένα η προοπτική δημιουργίας στην πόλη της Κατερίνης σχολής επιμόρφωσης αγροτώνκαι κτηνοτρόφωντου νομού μας καθόσον μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Πιερίας παραδοσιακά δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα με εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο Βουλευτής Πιερίας δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριάτου στον κ. Αγγελόπουλο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ώστε να ενισχύσει το Τμήμα του Πανεπιστημίου στην Κατερίνη και στο πρόσωπό του συνεχάρη και τα στελέχη, τους καθηγητές και τους φοιτητές για την σπουδαία δουλειά και την εμφανή πρόοδο που γίνεται στο τμήμα των Logistics της Κατερίνης.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε πως η συζήτηση με τον κ. Πρύτανη ήταν άκρως εποικοδομητική και έθεσε τις βάσεις για σημαντικές εξελίξεις ενώ επανέλαβε πως προτεραιότητάτου αποτελεί η διαρκής αναβάθμιση της παιδείας στον τόπο μας και η παροχή πολλαπλών ευκαιριών εκπαίδευσης για όλους.