Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ¨ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΘΑΝ ΚΙ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙΡΟΙ ΕΡΘΑΝ ΚΙ ΕΔΕΒΑΝ¨ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση και θετικές εντυπώσεις, το θέατρο του πάρκου στην Κατερίνη φιλοξένησε την πρεμιέρα της νέας ποντιακής θεατρικής δημιουργίας της... 

 
Ένωσης Ποντίων Πιερίας ¨Καιροί έρθαν κι επέρασαν χρόνια έρθαν κι εδέβαν¨ σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου κ. Χάρη Αμανατίδη την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024. Η παράσταση η οποία ήταν βασισμένη στη δημοτική ποίηση του Πόντου, αναδείχθηκε με επιτυχία, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα του κοινού, προσφέροντας μια μοναδική θεατρική εμπειρία. Η νέα αυτή παραγωγή έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο πολιτιστικό έργο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την ποντιακή πολιτιστική μας παράδοση.

Αξιοθαύμαστες ήταν για ακόμη μία φορά οι ερμηνείες των μελών του θεατρικού τμήματος του συλλόγου.
   


Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσίδης αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου τους παρευρισκόμενους μεταξύ άλλων ανέφερε: Σας καλωσορίζουμε στη νέα θεατρική παραγωγή της Ένωσης Ποντίων Πιερίας μία παράσταση που θα μας ταξιδέψει στο χρόνο, στη γη του Πόντου, όπου η ποίηση και η μουσική συναντούν την ιστορία και τον μύθο. Μέσα από την ποιητική διάλεκτο των προγόνων μας, θα ταξιδέψουμε σε εποχές παλιές, σε ιστορίες γεμάτες με αγάπη, πόνο, αγώνα και ελπίδα, θα ζωντανέψουμε ιστορίες και παραδόσεις που έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων.  
 


Η Ένωση Ποντίων Πιερίας ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της καθώς και τις επιχειρήσεις, Εξοπλιστική HO.RE.CA. και HOMEMARKT Αφοί Αγγελόπουλοι για την ευγενική τους χορηγία.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Αγαθαγγελίδου

Κοστούμια: ΒέταΧαϊλατζίδου

Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά:

Ζήνα Αλεξανδρίδου

Σπύρος Αναγνώστου

Μαίρη Αραβίδου

Σημέλα Ελευθεριάδου

Κική Ευμορφίδου

Βάσω Κοκκινοπλίτη

Χρήστος Μαρμαρίδης

Πόπη Παναγιωτίδου

Άννα Σιδηροπούλου

Μαριάννα Σολωμονίδου

Μίμης Συμεωνίδης

Σοφία Χατζηδημητρίου

Μουσικοί επί σκηνής:

Λύρα-τραγούδι: Αλέξανδρος Αλχαζίδης

Νταούλι: Φάνης Μεγαλόπουλος


για το

Διοικητικό Συμβούλιο

           -Ο-                                            -Η-

  Πρόεδρος                                    Γεν. Γραμματέας
Κώστας Παπουτσίδης                Περιστέρα Πεΐδου