Σάββατο 23 Αυγούστου 2025

Κέικ λεμόνι στην κούπα


Απολαύστε με μια κουταλιά μασκαρπόνε και ξύσμα λεμονιού
 
Υλικά

  • 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 γλ. τσαγιού αλεύρι καρύδας

 
  • 1 κ. σ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 1 κ. γλ. ξυλιτόλη
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ. σ. μασκαρπόνε, για το σερβίρισμα
1 πρέζα ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το βούτυρο, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, την ξυλιτόλη, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια πυρίμαχη κούπα ή φλιτζάνι των 250 ml και εξομαλύνετε την επιφάνεια. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
  4. Αφήστε το στην άκρη για 30 δευτερόλεπτα.
  5. Σερβίρετε με μια κουταλιά μασκαρπόνε και επιπλέον ξύσμα λεμονιού, αν το χρησιμοποιήσετε.